Concert Pastorale

2 juli 2021

We zijn om 20:00 uur live! https://www.youtube.com/watch?v=rK83bh8fx0I

18.00 uur en 20.00 uur

Muziek als afspiegeling van een ideale wereld

Sophie Wedell Pieter Jan

Pieter Jan Belder, klavecimbel

Sophie Wedell, barokviool

 

Afgelopen december zouden violist Sophie Wedell en klavecinist Pieter Jan Belder op verschillende plaatsen in Nederland een kerstconcert geven met als rode draad het thema ‘Landelijke idylle rond de Kerstdagen’

Door de lockdown vanwege de coranapandemie konden deze concerten helaas niet doorgaan. Nu, hoogzomer, gaat het programma in de herkansing.

Landelijk, vredig, het harmonieus leven is sinds de oudheid een terugkerend motief in de kunsten. Het is niet verwonderlijk dat het pastorale en vredige vaak in verband worden gebracht met advent en kerst. Het waren namelijk de herders die in de kerstnacht door de engelen de geboorte van Jezus aangezegd werden. Nu het geen kerstconcert meer kan worden kunnen we het idee van de idylle betrekken op het feit dat we weer concerten mogen bijwonen en geven.

In het programma dat Sophie Wedell en Pieter Jan Belder ten gehore zullen brengen is de pastorale als muziekvorm dan ook de rode draad. Op het programma staan werken van Corelli, Muffat, Scarlatti en Bach.

Pieter Jan Belder en Sophie Wedell zijn beiden lid van het befaamde Orkest van de 18e Eeuw. Pieter Jan Belder vestigde zijn naam als leider van het Ensemble Musica Amphion en met de 150 CD-opnames die hij onder andere voor het label Briljant Classics maakte. Zo nam hij onder andere alle 555 klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti op, de meeste klavecimbelwerken van Bach en het complete Fitzwilliam Virginalbook. Sophie Wedell behoort tot de jonge generatie zeer getalenteerde violisten van dit moment. Zij is afkomstig uit Duitsland en woont momenteel in Den Haag waar zij enkele jaren geleden afstudeerde. Zij won diverse prijzen en speelt een Gioffredo Cappa viool uit 1700 die ter beschikking is gesteld door de Jumpstart Jr. Foundation.

FPKDeze concerten worden mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Fonds Podium Kunsten, die de Balkonscènesubsidie in het leven heeft geroepen om de door de coronacrisis getroffen artiesten te ondersteunen.

Het aantal plaatsten is volgens de huidige maatregelen beperkt dus wees er snel bij!
Bij voldoende aanmeldingen zal het concert twee keer gespeeld worden.
Reserveren kan met een mailtje naar pjbelder@hotmail.com