Tango Lab door Gerard van Duinen

Tango improvisatie les

Nog een vocalist gezocht!

Januari-maart dinsdag van 20:00-22:00 uur Studio Sophia

In de Argentijnse tango speelt het arrangement een belangrijke rol. Vaak spelen we heel gedetailleerde partijen, soms zijn de partijen wat minder specifiek. Vrijwel altijd staat vooraf al vast wat en hoe er gespeeld gaat worden. Maar tango leent zich ook prima om in een vrijere vorm gespeeld te worden – a la parilla.
Gerard van Duinen foto Eddy Westveer
In het TangoLab leer je hoe je in een duo, trio of kwartet kunt samenspelen zonder alles vooraf vast te leggen. Een A4tje met de melodie en de akkoorden is al voldoende. Voorwaarde daarbij is dat iedereen de stijl snapt en bereid is om te luisteren naar de medespelers. En je moet natuurlijk een aantal vaardigheden leren. Dat doen we in tien weken TangoLab.
De cursus is elke week op dinsdagavond tussen 20:00 en 22:00. De cursus begint op 10 januari 2017 en eindigt tien weken later op 21 maart 2017 (28 februari geen les ivm voorjaarsvakantie). TangoLab kost € 220 voor tien lessen inclusief materiaal.
De cursus wordt gegeven door Gerard van Duinen. Hij is bandoneonist, componist, arrangeur en dirigent van verschillende amateur tango orkesten. Hij speelt onder meer in het Orquesta Típica Mala Pinta, Tangoduo Walton/van Duinen en het Gerard van Duinen Tango Trio. 
Meer informatie en inschrijven kan op tangolab.gerardvanduinen