The Hague String Trio repeteert in Studio Sophia

The Hague String TrioSinds het moment, vlak voor de zomer van 2020, dat het weer mogelijk is bij elkaar te komen en te repeteren, is The Hague String Trio zeer regelmatig en met veel plezier in Studio Sophia te vinden! Er wordt gerepeteerd aan het nieuwste project van The Hague String Trio, Celebrating Women!, waarin vrouwelijke componisten in het zonnetje worden gezet. Met dit project wil het trio vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw meer bekendheid geven en de mogelijkheid en kans grijpen hun namen en muziek uit de vergetelheid te halen en te vieren.

The Hague String Trio bestaat uit Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello). Klik hier voor hun website.

Vrouwelijk componisten

De Australische Miriam Hyde componeerde een charmant strijktrio tijdens haar studie aan de Royal College of Music in London in 1932. De Nederlandse componiste en violiste Emmy Frensel Wegener schreef in 1925 een suite bestaande uit vijf sprankelende miniatuurtjes. Dan een prachtige fuga uit 1938, geschreven door Irene Britton Smith; een componiste en basisschooldocente uit Chicago met Afro-Amerikaanse, Crow en Cherokee wortels. Tot slot het indrukwekkende, romantische strijktrio van de Engelse Dame Ethel Smyth, wier naam en werk langzaam aan bekendheid wint. Haar strijktrio, gecomponeerd tijdens haar studie in Leipzig, is misschien het enige grote, door een vrouw gecomponeerde strijktrio uit de 19e eeuw.