Viool- en altvioollessen Jan Buizer

vioolles

Jan Buizer geeft vioolles in Studio Sophia.

Lijkt het je leuk om viool te leren spelen of wil je je dolgraag verbeteren? Vraag een proefles aan!

De lessen zijn voor zowel beginners, gevorderden als vergevorderden en natuurlijk voor alle leeftijden.
Ik help je graag bij het bereiken van je muzikale doelen!! Viool leren spelen is een uitdagend proces, maar samen maken we dat proces leerzaam en gezellig.

De lessen kunnen naast het Nederlands ook in het Engels worden gegeven.

Vioolles

Zo’n 84% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school muziekles krijgen. Maar slechts 11% van de scholen vindt dat hun leraren deskundig genoeg zijn om dit te doen.
Cultuuronderwijs is belangrijk voor de vorming van kinderen tot kritische volwassenen. Literatuur, theater, muziek, beweging en dans helpen kinderen zich breed te vormen en een onderzoekende en creatieve houding te ontwikkelen. Het positieve effect wordt teruggezien in alle schoolprestaties. En kinderen die muziek maken leren rekening te houden met anderen, het stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Biografie
Jan Buizer (1981) begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. Aan het Noord Nederlands Conservatorium studeerde hij viool bij Natalia Morozova en Florian Donderer, en later altviool bij Gisella Bergman. In Groningen haalde hij ook zijn lesbevoegdheid. Vervolgens studeerde Jan twee jaar altviool bij Nobuko Imai en Sven Arne Tepl aan het Conservatorium van Amsterdam. Als Laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Jan de mogelijkheid aan een masterclass van Theo Olof deel te nemen. Verder volgde hij masterclasses van wereldberoemde violisten en altviolisten als onder meer Wolfram Christ, Antoine Tamestit, Silvia Simoniescu, Ulf Hoelscher, Vladimir Mendelssohn en Jurgen Kussmaul. Jan was succesvol in audities voor internationale jeugd orkesten als het Gustav Mahler Jugend Orchester en het orkest van het Schleswig Holstein Musik Festival, ook was hij aanvoerder van het Nationaal Jeugd Orkest. Naast zijn eigen opgezette Burlando ensemble speelde Jan als kamermusicus in diverse ensembles en had hij de eer om samen te spelen met Sven Arne Tepl, Nobuko Imai, Marjolein Dispa (allen altviool), Jens-Peter Maintz (cello), Pascal Moraguès (klarinet) Daniele Damiano (fagot). Hij soleerde met het dubbelconcert van Max Bruch voor altviool en klarinet, het vioolconcert van Khatchaturian en de Sinfonia Concertante van Mozart voor viool en altviool. In het seizoen 2007/2008 was Jan aanvoerder van de altviolen bij het Magogo Kamerorkest en sinds 2008 is hij als altviolist verbonden aan het Residentie Orkest. Jan bespeelt een altviool van de Weense vioolbouwer Martinus Mathias Fichtl uit 1754.


Contact:

M: jsbuizer@gmail.com
T: 0622 613957

Symfonieorkesten en strijkensembles in Den Haag

In Den Haag wordt veel muziek gemaakt. Op deze pagina een overzicht van de verschillende symfonieorkesten en strijkensembles.

Bataafs Symfonie Orkest Donderdagavond Bezuidenhout Klassiek
Symfonieorkest Bellitoni Projecten Klassiek
Berlage strijkorkest Woensdagavond Centrum Divers
Carpe Diem Maandagochtend Centrum Klassiek Senioren
Collegium Musicum Haganum
strijkorkest
Donderdag Statenkwartier Barok-klassiek
Haags Instrumentaal Jeugd Ensemble Kinderen-Jeugd
Haags Jeugd Strijkorkest SWING Woensdagmiddag Centrum Divers Kinderen-Jeugd
Haags Studenten Symfonieorkest Valerius Dinsdagavond Centrum Divers Jeugd-Studenten
Haags Symfonieorkest Euterpe Maandagavond Benoordenhout Klassiek
Haagse Beek
strijkorkest
Projecten Klassiek
Hofstads Jeugdorkest Zaterdag Bohemen Diverse Kinderen-Jeugd
Musica Maandagavond Bezuidenhout Klassiek
North Sea Symphony Orchestra Projecten Klassiek
Sinfonietta Den Haag Maandagochtend Mariahoeve Klassiek Senioren
Tollens ensemble Maandagavond Rijswijk Klassiek
Viotta Zaterdag Benoordenhout Divers Kinderen-Jeugd
Zuid-Hollands Symfonieorkest Woensdagavond Bezuidenhout