Clara Wieck, een muzikaal portret

poster beeld

Clara Wieck vrijdag 13 september

Robert Schumanns in zijn bruidsbrieven aan Clara Wieck:

„Jonge huisvrouwen moeten als ze tevreden echtgenoten willen hebben, in staat zijn om te koken en het huishouden te doen. Ze moeten niet meteen verre reizen willen maken…” en “Je zult alleen voor jezelf leven en voor het huishouden en voor je man.”
Met liefde maar beslist schrijft Clara één van haar eerste bijdragen na haar bruiloft in hun gezamenlijke dagboek: “Mijne kunst laat ik niet liggen, ik zou mij eeuwig verwijten maken.” Zo, de toon is gezet!
Wie was deze talentvolle vrouw, die zich niet liet inperken door de tijdgeest van de 19e eeuw?

Sopraan Susanne Winkler, pianiste Gerrie Meijers en violiste Suzanne Groot brengen op haar verjaardag een muzikaal portret van Clara Schumann, de virtuoze pianiste, begaafde componiste, achtvoudige moeder, echtgenote van Robert Schumann en eerste vrouwelijke pianolerares aan de hogeschool voor muziek in Frankfurt. Aan de hand van liederen, muziekfragmenten, beeldmateriaal en verhalen maakt u kennis met Clara Schumann, haar familie, vrienden en haar tijd. Naast liederen door Clara Schumann zelf geschreven, hoort u ook composities van haar man, van dierbare vrienden zoals Fanny Hensel Johannes Verhulst, Joseph Joachim en Johannes Brahms.

Locatie Studio Sophia
Adres Groot Hertoginnelaan 3, 2517 EA Den Haag
Datum 13 september 2019
Tijd 20:00 – 22:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)

Entree inclusief consumpties: €17,50

Tickets graag vooraf reserveren via: www.ticketkantoor.nl/shop/claraschumann