Workshop ‘Muzikaal ondernemen voor gevorderden’

ondernemenVandaag vond in Studio Sophia de pilot van de workshop Muzikaal ondernemen voor gevorderden’ plaats. Met als hoofdvraag: verdien ik wel genoeg?

Ernst van Bemmelen van Gent (advocaat in de cultuursector, docent ondernemingsrecht Universiteit Utrecht, en bestuurder van culturele instellingen), nam energiek en positief de deelnemers mee langs de voetangels en klemmen van hun muzikale ondernemingen. De zzp’ers, diegene in (deeltijd) dienstverband en met een gemengde praktijk. Er werden voorbeelden van andere beroepsgroepen gegeven, de dilemma’s van de jaartaakbelasting en schijnzelfstandigheid.

Ernst gaf de deelnemers modellen mee waarmee ze hun eigen inkomsten konden wegen om tot de afweging te komen: verdien ik genoeg? En hoe je aan de verschillende schuiven kan werken om de balans te vinden.

De deelnemers waren na afloop zeer enthousiast en vol goede moed over de nieuwe inzichten en mogelijkheden die de workshop ze heeft geboden. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Houd de website van BvM in de gaten, en die van alle beroepsverenigingen muziek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *