PvdA Café Rood Cultuur

PvdA logo Cultuur 2Maandag 20 juni 20:00 uur in Studio Sophia

 

Het muziekonderwijs in Den Haag is enorm versnipperd. Mensen met lage en middeninkomens kunnen muzieklessen niet meer betalen door de -broodnodige- fair practice code. Daarover praat de werkgroep Cultuur met professionals en (ex)raadsleden uit het muziekveld in Café Rood op maandag 20 juni.

Op de avond bespreken we twee stellingen:

  1. Muzieklessen zijn door de fair practice code te duur geworden.
  2. Het versplinterde aanbod aan muziekeducatie moet samenkomen in een gemeentelijke – gesubsidieerde – muziekschool in Den Haag.

Fair Pracide Code

We bespreken de eerste stelling met o.a. Marijn Cornelis (Cultuurschakel), Hugo van den Hoek Ostende (KOO) en Maria Lewanski (Muziekacademie). KOO en de Muziekacademie bieden nu buitenschoolse muzieklessen aan. Van den Hoek en Lewanski kunnen vertellen wat nodig is om weer vaste (deeltijd) banen op basis van Fair Practice voor muziekdocenten in Den Haag te creëren. Zo wordt betaalbaar muziekonderwijs in Den Haag weer mogelijk. Cornelis ziet in hoeverre de Fair Practice Code wordt gerespecteerd en wat de consequentie is als dit niet gebeurt. Partij voor de Dieren-raadslid Leonie Gerritsen, die cultuur hoog heeft zitten, deelt haar visie hierover.

Gesubsidieerde muziekschool

Karin Boelhouwer (Kunstenbond) is een specialist over de Fair Practice Code en cultuuronderwijs. Niels Veenhuizen (directeur Muziekschool Amersfoort) kan vertellen hoe de muziekschool in Amersfoort werkt. Met hen en PvdA-raadslid Janneke Holman bespreken we de opties voor (weer) een gesubsidieerde muziekschool in Den Haag.

Willemijn de Koning modereert de avond.

Kom je ook?

Je bent van harte welkom op maandag 20 juni om 19:45 uur in Studio Sophia, Groot Hertoginnelaan 3, Den Haag. De koffie staat klaar. Om 20:00 starten we. Uiterlijk 21:15 start de borrel.
Laat even weten of je komt door een mail te sturen naar willemijnvangent.pvda@gmail.com.

Klik hier voor de website van de PvdA Den Haag agenda.