Tentoonstelling 2 Frans Nottrot

Frans Nottrot 2

Opening 11 september 14:00 – 17:00 uur
Finisage 13 november 14:00 – 17:00 uur

Tussendoor alleen op afspraak: info@studio-sophia.nl


Vorige tentoonstelling van Frans Nottrot in Studio Sophia 

In deze tentoonstelling van Frans Nottrot – met werken uit 2019-2022 – is hij weer helemaal teruggekeerd naar de essentie van de schilderkunst. De werken zijn concreet: verf, kleur, omtrek, formaat, gereedschap en compositie verwijzen naar zichzelf. Ook aanwezig in zijn werk is altijd een enorme atmosferische lading; het licht en het ontbreken van licht als in de natuur.

In de schilderijen van 2022 brengt Frans met grote messen de verflagen aan en door zijn rechtshandigheid altijd van links naar rechts. Deze fysieke en schilderkunstige handeling levert een horizontale beweging op in de verf, die ondanks het feit dat deze altijd van links naar rechts plaatsvindt Frans toch kan doen besluiten na voltooiing het doek 180 graden te draaien als dat zijn voorkeur heeft.

Zijn streven is steeds de universele stemmingen van de natuur tot uitdrukking te brengen zonder daarbij zijn immer aanwezige belangstelling voor de fundamentele schilderkunst uit het oog te verliezen. Het is daarom dat hij het pad van het atmosferisch-abstracte schilderen wil blijven bewandelen. Maar dit alles in woorden te vatten schiet toch zijn doel voorbij…

Kom dus kijken en laat je meevoeren in de wereld van Frans Nottrot.

 

Website Frans Nottrot